Sastāvdaļas
- 5 lielas olas
- 6 ēdamkarotes cukura
- 1,75 tases lazdu riekstu
- 2 ēdamkarotes miltu
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 200 g nesālīta sviesta, istabas temperatūrā
- 280 g tumšās šokolādes
- 7 ēdamkarotes „Nutella” šokolādes krēma
- 200-220 g vafeles, sasmalcinātas
- 10 „Ferrero Rocher” konfektes
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olas ar cukuru.
- Sajauc miltus, kakao un cepamo pulveri, pievieno nedaudz sasmalcinātus riekstus.
- Trīs piegājienos pievieno miltu maisījumu saputotajām olām, pēc katras pievienošanas reizes rūpīgi samaisot.
- Kūkas formu nedaudz ietauko ar sviestu un ieklāj tajā mīklu, liek cepties 175°C temperatūrā aptuveni 40 minūtes.
- Šokolādi izkausē mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Sajauc atdzesēto šokolādi ar pirms tam saputotu sviestu un „Nutella” krēmu līdz viendabīgai masai.
- Gatavo biskvītu horizontāli sagriež 2 - 3 slāņos.
- Katru kārtu pārklāj ar krēmu, pārkaisa ar vafeļu drupatām.
- Tortes virskārtu un malas pārziež ar atlikušo krēmu un dekorē ar vafeles drupatām, sasmalcinātiem riekstiem un „Ferrero Rocher” konfektēm.
- Pirms pasniegšanas kūku atdzesē ledusskapī vismaz 1 - 2 stundas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!