Šokolādes suflē kūka

Šokolādes suflē kūka Foto: Šokolādes suflē kūka

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 200 g cepumu
  • 1 ēdamkarote kakao
  • 50 g mīkstināta sviesta
  • 3 - 4 ēdamkarotes piena

Sulfē:

  • 100 g šokolādes
  • 300 g pastveida biezpiena
  • 1/4 tase pūdercukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1 ēdamkarote želatīna
  • 200 ml saldā krējuma
  • 50 ml šokolādes liķiera

Pagatavošana

  1. Nedaudz ietauko 19 cm lielu kūkas formu un pārklāj ar cepamo papīru.
  2. Cepumus sasmalcina, sajauc ar kakao un sviestu, pievieno pienu, cik nepieciešams.
  3. Iegūtu masu klāj kūkas pamatnē, piespiež un izlīdzina ar karotes otru pusi. Liek ledusskapī līdz nepieciešams.
  4. Ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru un biezpienu.
  5. Šokolādes masu rūpīgi sakul ar elektrisko putotāju.
  6. Saldo krējumu sakuļ atsevišķi.
  7. Izšķīdina želatīnu nelielā daudzumā karsta ūdens (apmēram 3 - 4 ēdamkarotes).
  8. Šaurā strūklā pievieno to biezpiena masai un rūpīgi sajauc ar elektrisko putotāju.
  9. Tad pievieno iepriekš sakulto saldo krējumu un šokolādes liķieri, rūpīgi sajauc.
  10. Iegūto masu pārklāj pār cepumu pamatni un liek uz nakti ledusskapī.
  11. Kūku var rotāt ar pārkaisītu šokolādi vai ogām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes