Sastāvdaļas
- 220 g miltu
- 40 g kakao pulvera
- 110 ml ūdens
- sāls
- 1 ola
- 120 g sviesta
- 3 āboli vai 3 bumbieri
- 100-150 g brūnā cukura
- mandeļu plāksnītes
- malts kanēlis
- 100 g rozīņu
- biskvītu drupačas
- sviests strūdeles ieziešanai
Pagatavošana
- Ūdeni uzkarsē, izkausē tajā sviestu, mazliet atdzesē, pievieno olu, kas nedaudz sakulta ar sāli.
- Maisījumu lej miltos, kas samaisīti ar kakao pulveri, samīca mīklu, tik ilgi, kamēr tā kļūst gluda un nelīp vairs pie rokām.
- Gatavu mīklu pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj tai atpūsties 30 minūtes.
- Mīklu sadala 2 daļās, katru daļu izrullē, pēc iespējas plānāku.
- Ik pa brīdim mīklu pastaipa uz visām pusēm, lai tā būtu pēc iespējas plānāka.
- Augļus sagriež plānās šķēlītēs.
- Mīklu pārkaisa ar biskvītu drupačām, virsū izkārto augļu šķēlītes, pārkaisa ar brūno cukuru, mandeļu plāksnītēm, rozīnēm.
- Mīklu satin ne pārāk blīvā ruletē, ielokot maliņas, lai pildījums būtu iekšā.
- Strūdeles liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Cep 200°C temperatūrā, 50 minūtes, cepšanās laikā, 3 reizes strūdeli noziež ar izkausētu sviestu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!