Šokolādes-saldējuma torte ar ķiršiem un mandelēm

Šokolādes-saldējuma torte ar ķiršiem un mandelēm Foto: Šokolādes-saldējuma torte ar ķiršiem un mandelēm

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg vaniļas saldējuma
  • 450 g ķiršu
  • 1/3 glāzes ūdens
  • 250 g šokolādes cepumu
  • 50 g sviesta
  • 80 g sasmalcinātu mandeļu
  • 20 g mandeļu skaidiņu

Pagatavošana

  1. Saldējumu atstāj istabas temperatūrā.
  2. Ķiršiem izņem kauliņus, liek katlā ar ūdeni.
  3. Visu uzvāra, turpina vārīt 12 minūtes, uz vidējas uguns, atdzesē.
  4. Cepumus sasmalcina drupačās, virtuves kombainā, samaisa ar izkausētu sviestu.
  5. Veidni ietauko ar sviestu, ieklāj cepamo papīru.
  6. Cepumu masu sablīvē veidnes apakšā, virsū liek saldējumu,pievieno 3/4 ķiršu masas, mandeles - uzmanīgi samaisa ar karoti. 
  7. Veidni pārklāj ar pārtikas plēvi, liek saldētavā uz 2 stundām.
  8. Tad pārtikas plēvi noņem, virsū liek atlikušos ķiršus, atkal uzklāj pārtikas plēvi, liek saldētavā uz nakti. 
  9. 10 minūtes pirms pasniegšanas, torti no saldētavas izņem, noņem pārtikas plēvi, rotā ar mandeļu skaidiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes