Sastāvdaļas
- 1,5 kg vaniļas saldējuma
- 450 g ķiršu
- 1/3 glāzes ūdens
- 250 g šokolādes cepumu
- 50 g sviesta
- 80 g sasmalcinātu mandeļu
- 20 g mandeļu skaidiņu
Pagatavošana
- Saldējumu atstāj istabas temperatūrā.
- Ķiršiem izņem kauliņus, liek katlā ar ūdeni.
- Visu uzvāra, turpina vārīt 12 minūtes, uz vidējas uguns, atdzesē.
- Cepumus sasmalcina drupačās, virtuves kombainā, samaisa ar izkausētu sviestu.
- Veidni ietauko ar sviestu, ieklāj cepamo papīru.
- Cepumu masu sablīvē veidnes apakšā, virsū liek saldējumu,pievieno 3/4 ķiršu masas, mandeles - uzmanīgi samaisa ar karoti.
- Veidni pārklāj ar pārtikas plēvi, liek saldētavā uz 2 stundām.
- Tad pārtikas plēvi noņem, virsū liek atlikušos ķiršus, atkal uzklāj pārtikas plēvi, liek saldētavā uz nakti.
- 10 minūtes pirms pasniegšanas, torti no saldētavas izņem, noņem pārtikas plēvi, rotā ar mandeļu skaidiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!