Šokolādes pončiki

Šokolādes pončiki Foto: Šokolādes pončiki

Sastāvdaļas

  • 250 ml piena
  • 380-420 g miltu
  • 40 g cukura
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/2 tējkarotes sodas
  • 3 olu dzeltenumi
  • 20 g kakao pulvera
  • 10 g sausā rauga
  • 50 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • eļļa cepšanai
Glazūrai:
  • 150 g pūdercukura
  • 3-4 ēdamkarotes ūdens

Pagatavošana

  1. Visas sastāvdaļas, izņemot sviestu, liek bļodā un samīca mīklu.
  2. No mīklas izveido bumbiņu, liek to bļodā, uzklāj dvieli un atstāj istabas temperatūrā uz 1-2 stundām.
  3. Tad mīklu izrullē 1 cm biezumā.
  4. Ar lielu glāzi izspiež apļus, ar mazu glāzīti - vidū caurumus.
  5. Pončikus liek veidnē, atkal uzklāj dvieli, noliek malā rūgt.
  6. Gatavo glazūru - pūdercukuru samaisa ar ūdeni, uzklāj pārtikas plēvi.
  7. Katlā uzkarsē eļļu, cep pončikus - 1 minūti no katras puses.
  8. Gatavus pončikus liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
  9. Pončikus mazliet atdzesē, tad katru mērcē glazūrā.
  10. Glazētos pončikus liek uz restītes, lai glazūra sacietē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes