Sastāvdaļas
- 250 ml piena
- 380-420 g miltu
- 40 g cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1/2 tējkarotes sodas
- 3 olu dzeltenumi
- 20 g kakao pulvera
- 10 g sausā rauga
- 50 g sviesta (istabas temperatūrā)
- eļļa cepšanai
Glazūrai:
- 150 g pūdercukura
- 3-4 ēdamkarotes ūdens
Pagatavošana
- Visas sastāvdaļas, izņemot sviestu, liek bļodā un samīca mīklu.
- No mīklas izveido bumbiņu, liek to bļodā, uzklāj dvieli un atstāj istabas temperatūrā uz 1-2 stundām.
- Tad mīklu izrullē 1 cm biezumā.
- Ar lielu glāzi izspiež apļus, ar mazu glāzīti - vidū caurumus.
- Pončikus liek veidnē, atkal uzklāj dvieli, noliek malā rūgt.
- Gatavo glazūru - pūdercukuru samaisa ar ūdeni, uzklāj pārtikas plēvi.
- Katlā uzkarsē eļļu, cep pončikus - 1 minūti no katras puses.
- Gatavus pončikus liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
- Pončikus mazliet atdzesē, tad katru mērcē glazūrā.
- Glazētos pončikus liek uz restītes, lai glazūra sacietē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!