Šokolādes parfē

Šokolādes parfē Foto: Šokolādes parfē

Sastāvdaļas

  • 4 olu dzeltenumi
  • 85 g cukura
  • 100 g ūdens
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • 1 - 2 tējkarotes rīvēta svaiga vai 1/2 līdz viena tējkarote kaltēta ingvera
  • 400 g saldā krējuma
  • kausēta šokolāde
  • zemenes

Pagatavošana

  1. Katliņā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru un ūdeni.
  2. Nepārtraukti putojot, karsē uz lēnas uguns, līdz maisījums kļūst tumīgs.
  3. Atdzesē un pievieno kakao pulveri un rīvētu ingveru.
  4. Saputo putukrējumu, uzmanīgi iecilā kakao un olu maisījumā.
  5. Parfē liek apaļā (kēksa formā).
  6. Ievieto saldētavā uz 3 - 5 stundām.
  7. No saldētavas izņem apmēram 20 minūtes pirms pasniegšanas.
  8. Izgāž servējamā traukā, aplej ar kausētu šokolādi un rotā ar zemenēm vai cietiem augļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes