Sastāvdaļas
- 12 plānās pankūkas
- 100 g pūdercukura
- 100 g grauzdētu mandeļu
- 1/2 tējkarote jūras sāls
Šokolādes mērcei:
- 250 g tumšās šokolādes(sasmalcināta)
- 50 g sviesta
- 175 ml piena
- 125 ml saldā krējuma
- 2 ēdamkarotes brendija vai tumšā ruma
- 50 g cukurniedru cukura
Garnējumam:
- Putukrējums
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un viegli ietauko 20 cm kūkas formu un strēmeli cepamā papīra ar saulespuķu eļļu.
- Ieber pūdercukuru nelielā katliņā, pievieno 2-3 ēdamkarotes ūdens un vidēji lielā karstumā silda, līdz cukurs pilnībā izkusis.
- Ļauj tam uzvārīties un tad turpina sildīt līdz sīrups kļūst kā gaiša dzintara karamele.
- Ātri darbojoties, pievieno grauzdētās mandeles un sāli sīrupam un turpina sildīt vēl apmēram 1 minūti vai līdz karamele kļuvusi kā tumšs dzintars un mandeles ir spīdīgas.
- Tad veido nelielas konfektes un izkārto uz ietaukotā cepamā papīra. Atstāj pilnībā atdzesēties.
- Tad tās ieber virtuves kombainā un rūpīgi samaļ.
- Šokolādes mērce: Visus nepieciešamās sastāvdaļas ieber siltumizturīgā bļodā un silda ūdens peldē, kamēr masa ir krēmveidīga un zīdaina.
- Noņem no karstuma un atdzesē līdz istaba temperatūrai.
- Klāj vienu plāno pankūku iepriekš sagatavotajā kūkas formā, pārklāj ar 1 ēdamkaroti šokolādes mērces un pārber ar sasmalcinātajām konfektēm, pārklāj ar nākamo pankūku.
- Šādi turpina līdz ir izlietotas visas 12 pankūkas, atstājot virskārtu nepārklātu ar mērci.
- Pārklāj torti ar foliju un ievieto cepeškrāsns vidējā plauktā, cep 20 minūtes.
- Uzsilda atlikušo šokolādes mērci, sagriež torti un pasniedz ar šokolādes mērci, konfektēm un nedaudz putukrējuma.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!