Šokolādes pankūkas ar putukrējumu

Šokolādes pankūkas ar putukrējumu Foto: Šokolādes pankūkas ar putukrējumu

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 750 ml piena
  • 300 g miltu
  • 3 olas
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • augu eļļa
  • sviests

Pildījumam:

  • 500 ml trekna saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 2 kivi
  • 1 apelsīns
  • 2 ēdamkarotes dzērveņu

Pagatavošana

  1. Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
  2. Pienu uzsilda.
  3. Bļodā samaisa 300 ml silta piena ar izkausētu sviestu un šokolādi, kārtīgi sakuļ. 
  4. Olas sakuļ stingrās putās.
  5. Izsijātiem miltiem pievieno pūdercukuru, kakao pulveri, pārlej ar atlikušo pienu un samaisa.
  6. Šokolādes maisījumu samaisa ar sakultajām olām, pievieno miltu maisījumu un sakuļ mīklu(var kult ar blenderi).
  7. Sakulto mīklu atstāj uz 1,5-2 stundām.
  8. Gatavo pildījumu - nomizo kivi un apelsīnu, sīki sagriež.
  9. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru, ja slikti putojas, var pievienot iebiezinātāju.
  10. Putukrējumam pievieno sagrieztos augļus, samaisa un liek ledusskapī.
  11. Izcep pankūkas un atdzesē tās.
  12. Uz atdzesētām pankūkām, dāsni liek pildījumu, un sarullē.
  13. Sarullētās pankūkas liek ledusskapī uz vairākām stundām.
  14. Pirms pasniegšanas, pankūkas sagriež gabalos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes