Sastāvdaļas
- 255 g miltu
- 1 1/2 tējkarotes dzeramās sodas
- 1 tējkarote sāls
- 55 g kakao pulvera
- 290 g cukura
- 2 olas
- 280 ml piena
- 2 g vaniļas cukura
- 60 ml olīveļļas
- 60 g sviesta
- 1 ēdamkarote vīna etiķa
Krēmam:
- 250 g „Mascarpone” siera
- 4 ēdamkarotes pūdercukura
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un viegli ietauko kūkas formu, kas pārklāta ar cepamo papīru.
- Dziļā bļodā sajauc kakao pulveri ar miltiem, dzeramo sodu, sāli, vaniļas cukuru, cukuru.
- Pievieno olas, mīkstu sviestu, olīveļļu un pienu. visu samaisa viendabīgā masā.
- Tad pievieno vīna etiķi, vēlreiz visu samaisa un ielej mīklu iepriekš sagatavotajā kūkas formā.
- Liek cepties aptuveni 50 - 60 minūtes.
- Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 kārtās.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo „Mascarpone” sieru un pūdercukuru viendabīgā masā.
- Krēmu klāj starp biskvītiem un kūkas virsmu dekorē ar svaigām ogām, šokolādes skaidiņām vai pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!