Sastāvdaļas
Mīklai:
- 300 g kefīra
- 1 glāze cukura
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes izkausēta sviesta
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1 tējkarote dzeramās sodas
- 2 glāzes miltu
Krēmam:
- 400 g skābā krējuma
- 1 glāze cukura
- 200 g saldkrējuma sviesta
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olas, kefīru un izkausētu sviestu.
- Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar cukuru, dzeramo sodu un kakao pulveri.
- Sauso sastāvdaļu masai pakāpeniski pievieno olu masu un labi samaisa.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 170 - 200°C temperatūrā 50 minūtes.
- Gatavo biskvītu horizontāli sagriež 3 kārtās.
- Krēms: Izkausētu sviestu sajauc ar skābo krējumu un cukuru, rūpīgi saputo, izmantojot elektrisko putotāju.
- Krēmu klāj starp biskvītiem, kūkas virsmu un malām. Dekorē pēc gaumes.
- Ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!