Šokolādes kūka „Pie tējas tases”

Šokolādes kūka „Pie tējas tases” Foto: Šokolādes kūka „Pie tējas tases”

Sastāvdaļas

  • 250 g tumšās šokolādes
  • 250 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 6 olas
  • 100 g miltu
  • 250 g valriekstu vai zemesriekstu (sasmalcināti/veseli)
  • 1/2 vaniļas pāksts mīkstuma

Pagatavošana

  1. Izkausē ūdens peldē šokolādi ar sviestu un ļauj nedaudz atdzist.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai abpusējās cepšanas režīmā.
  3. Olas ar cukuru kārtīgi sakuļ, līdz masa kļūst gaisīga, un iemaisa klāt šokolādes-sviesta masu. 
  4. Pakāpeniski iecilā valriekstus un miltus maisījumā. Pievieno arī vaniļas pāksts mīkstumu.
  5. Sevis izvēlētu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā šokolādes mīklu.
  6. Liek kūku cepties iepriekš uzkarsētajā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.
  7. Pirms pasniegšanas atdzesē un dekorē pēc pašu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes