Sastāvdaļas
- 85 g sviesta
- 85 g rūgtās šokolādes
- 140 g miltu
- 30 g kakao pulvera
- 150 g cukura
- 1/2 tējkarote sāls
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- šķipsniņa dzeramās sodas
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes miltu
- 150 ml kefīra
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Krēmam:
- 35 g sviesta
- 200 g tumšas šokolādes
- 1 šķipsniņa sāls
- 2 ēdamkarotes brendija
- 100 ml saldā krējuma
Dekorēšanai:
- svaigi augļi un ogas
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 - 165°C temperatūrai un viegli ietauko ar cepamo papīru pārklātu 20 cm lielu kūkas formu.
- Nelielā katliņā izkausē sviestu un šokolādi, nedaudz atdzesē.
- Miltus, kakao pulveri, cukuru, sāli, dzeramo sodu un cepamo pulveri rūpīgi samaisa dziļā bļodā.
- Atsevišķi sajauc olas, pienu, kefīru un vaniļas ekstraktu. Pievieno maisījumu šokolādes masai un samaisa viendabīgā masā.
- Iemaisa sausās sastāvdaļas šokolādes masā un ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā.
- Cep 25 - 35 minūtes. Pirms tam ieteicams pārbaudīt biskvīta gatavību ar koka irbulīti.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un sviestu.
- Pakāpeniski pievieno izkausētu šokolādi, sāli un brendiju. Saputo viendabīgā masā.
- Krēmu klāj pār kūkas virsmu un dekorē ar svaigām ogām vai ko citu pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!