Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 glāzes miltu
- 2 glāzes cukura
- 3/4 glāzes kakao pulvera
- 1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 1/2 tējkarotes dzeramās sodas
- 1 tējkarote sāls
- 2 olas
- 1 glāze piena
- 1/2 glāze kausēta sviesta
- 2 tējkarotes vaniļas cukura
- 1 glāze verdoša ūdens
Glazūrai:
- 85 g mīksta saldkrējuma sviesta
- 2 1/2 glāzes pūdercukura
- 1/2 glāze kakao pulvera
- 1/3 glāzes piena
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- šokolādes konfektes (dekorēšanai)
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko divas 20 cm lielas kūku formas, pārkaisa nedaudz ar miltiem.
- Dziļā bļodā sajauc cukuru ar miltiem, kakao pulveri, cepamo pulveri, dzeramo sodu un sāli.
- Tad pievieno olas, pienu, sviestu, vaniļas cukuru un visu rūpīgi saputo ar elektrisko putotāju aptuveni 2 minūtes.
- Tad pievieno verdošu ūdeni un vēlreiz mīklu saputo.
- Mīklu ieklāj abās iepriekš sagatavotajās kūku formās un cep 30 - 35 minūtes.
- Kad biskvīti gatavi, atdzesē tos 10 minūtes formās, tad izņem no tām.
- Glazūra: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu, pakāpeniski pievieno pūdercukuru, kakao pulveri un pienu.
- Tad pievieno vaniļas cukuru un visu saputo viendabīgā masā.
- Glazūru klāj starp biskvītiem un pār kūkas virsmu, kā arī malām.
- Dekorē ar šokolādes konfektēm un ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!