Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 175 g miltu
- 100 g cukura
- 2 olas
- 200 g skābā krējuma
- 1/2 tējkarote sodas
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēmam:
- 200 g 25% skābā krējuma
- 1 ēdamkarote pūdercukura
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
Glazūra:
- 2 tējkarotes kakao pulvera
- 3 ēdamkarotes 25% skābā krējuma
- 2 ēdamkarotes cukura
- 10 g saldkrējuma sviesta
Pagatavošana
- Biskvīts: Ar elektrisko putotāju sakuļ olas ar cukuru.
- Pievieno skābo krējumu un lēnā ātrumā turpina kult.
- Tad pievieno izsijātus miltus, kakao pulveri un sodu, visu rūpīgi samaisa līdz masai viendabīga konsistence.
- Iegūto mīklu ieklāj nedaudz ietaukotā un ar cepamo papīru pārklātā veidnē, cep 30 minūtes 190°C temperatūrā.
- Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež divās kārtās.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ skābo krējumu, cukuru un pūdercukuru.
- Tad ievieto ledusskapī uz aptuveni 40 minūtēm.
- Glazūra: Visas nepieciešamās sastāvdaļas sajauc nelielā katliņā un karsē, nepārtraukti maisot, līdz izveidojas viendabīgas masas konsistence.
- Pamata biskvītu uzliek uz servējamā šķīvja, pārklāj ar 1/2 no krēma.
- Klāj nākamo biskvīta kārtu, nedaudz piespiež un pārziež ar atlikušo krēma daudzumu.
- Kūku dekorē ar siltu glazūru un ieliek ledusskapī uz 3 - 4 stundām vai visu nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!