Sastāvdaļas
Mīklai:
- 120 g rūgtās šokolādes
- 90 g cukura
- 3 olas
- 30 g cietes
- 30 g mandeļu miltu
- 15 g kakao pulvera
- 50 g sviesta
- šķipsniņa sāls
- 100 g melleņu ievārījuma
Krēmam:
- 400 g krēmsiera
- 4 ēdamkarotes cukura
- 2 olas
- 2 tējkarotes želatīna
- 50 ml piena
- 50 g melleņu ievārījuma
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un nedaudz ietauko, pārklāj ar cepamo papīru 24 cm lielu kūkas formu.
- Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un, kopā ar sviestu, izkausē ūdens peldē.
- Olu dzelenumus atdala no baltumiem un katru atsevisķī ar elektrisko putotāju saputo. Dzeltenumus ar 2/3 cukura daudzuma un olu baltumus ar atlikušo cukura daudzumu.
- Kakao pulveri,izkausēto šokolādi, cieti un sāli pievieno olu dzeltenumiem, rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Tad masā viegli iecilā olu baltumus.
- Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 20 - 30 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, tad pilnībā atdzesē to.
- Krēms: Želatīnu pārlej ar pienu un atstāj uzbriest.
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un katru atsevišķi saputo ar cukuru, to sadalot uz pusēm.
- Olu dzeltenumiem pievieno krēmsieru, rūpīgi samaisa un tad pievieno olu baltumu masu.
- Uzbriedināto želatīnu izkausē mikroviļņu krāsnī (zema jauda, aptuveni 15 - 20 sekundes)
- Tad želatīnam pievieno pāris karotes krēma un labi samaisa, un pievieno visam krēmam.
- Pakāpeniski pievieno melleņu ievārījumu un visu samaisa viendabīgā masā.
- Biskvītu pārklāj melleņu ievārījumu un pāri klāj siera krēmu.
- Ievieto kūku ledusskapī uz aptuveni 4 stundām un tad dekorē pēc savas gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!