Sastāvdaļas
- 200 g rūgtās šokolādes
- 200 g sviesta
- 5 olas
- 140 g miltu
- 500 g maskarpones siera
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 200 g cukura
Pagatavošana
- Miltus izsijā kopā ar cepamo pulveri.
- Sviestu un šokolādi izkausē ūdens peldē.
- Trīs olas sakuļ gaisīgās putās kopā ar 150 g cukura.
- Turpinot kult olas kopā ar cukuru, pakāpeniski pievieno kausēto šokolādi un miltus ar cepamo pulveri – pa vienai ēdamkarotei. Jāiznāk viendabīgai mīklai.
- Sakuļ maskarpones sieru ar divām olām, atlikušo cukuru un vaniļas ekstraktu.
- Ieziež formu ar noņemamām malām sviestu, apbārsta ar miltiem.
- Liek kārtu šokolādes masas, kārtu maskarpones maisījuma un vēl vienu kārtu šokolādes.
- Formu liek līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī uz vienu stundu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!