Šokolādes kūka ar maskarpones sieru un ogām

Šokolādes kūka ar maskarpones sieru un ogām Foto: Šokolādes kūka ar maskarpones sieru un ogām

Sastāvdaļas

  • 200 g rūgtās šokolādes
  • 200 g sviesta
  • 5 olas
  • 140 g miltu
  • 500 g maskarpones siera
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 200 g cukura

Pagatavošana

  1. Miltus izsijā kopā ar cepamo pulveri.
  2. Sviestu un šokolādi izkausē ūdens peldē.
  3. Trīs olas sakuļ gaisīgās putās kopā ar 150 g cukura.
  4. Turpinot kult olas kopā ar cukuru, pakāpeniski pievieno kausēto šokolādi un miltus ar cepamo pulveri – pa vienai ēdamkarotei. Jāiznāk viendabīgai mīklai.
  5. Sakuļ maskarpones sieru ar divām olām, atlikušo cukuru un vaniļas ekstraktu.
  6. Ieziež formu ar noņemamām malām sviestu, apbārsta ar miltiem.
  7. Liek kārtu šokolādes masas, kārtu maskarpones maisījuma un vēl vienu kārtu šokolādes.
  8. Formu liek līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī uz vienu stundu.

    IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes