Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 190 g mīksta saldkrējuma sviesta
- 90 g pūdercukura
- 12 g kakao pulvera
- 2 olas
- 5 olu dzeltenumi
- 225 g izkausētas šokolādes
- 8 olu dzeltenumi (stingri saputoti)
- 125 g cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
Citronu krēmam:
- 90 g cukura
- 2 olas
- 65 ml citronu sulas
- 120 g mīksta sviesta
- citronu miziņas
- 1 paciņa vaniļas cukura
Šokolādes krēms:
- 70 g cukura
- 3 olu dzeltenumi
- 1 ola
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 170 g izkausētas šokolādes
- 240 ml saldā krējuma
Pagatavošana
- Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un pūdercukuru, pievieno 2 olas un olu dzeltenumus.
- Nepārtraucot putošanu, pievieno kakao, kausētu šokolādi un visu sajauc viendabīgā masā.
- Pakāpeniski pievieno cukuru, vaniļas cukuru un turpina putot, līdz cukurs pilnībā izkusis.
- Rūpīgi ar lāpstiņu iecilā iepriekš saputoto olu baltumu masu un mīklu sajauc viendabīgā masā.
- Kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru, nedaudz ietauko to un ieklāj mīklu.
- Liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170°C temperatūrā 20 - 30 minūtes vai līdz iedurtais koka irbulītis iznāk ārā neaplipis.
- Kad biskvīts gatavs, sagriež to horizontāli 3 kārtās.
- Citronu krēms: Ūdens peldē, ar elektrisko putotāju sakuļ cukuru un olas līdz gaisīgai masai.
- Tad pievieno vaniļas cukuru un turpina kult vēl 5 minūtes.
- Uzklāj krēmu uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, 1 cm biezumā un mazāku kā biskvītu diametrā, un ieliek saldētavā uz 4 stundām.
- Šokolādes krēms: Ūdens peldē, ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus, olas un cukuru.
- Tad izņem no ūdens peldes un turpina putot līdz masa atdzisusi un cukurs izšķīdis.
- Tad pievieno saldo krējumu, izkausēto šokolādi un visu sajauc viendabīgā masā.
- Pamata biskvītu liek uz servējamā šķīvja, pārklāj ar šokolādes krēmu un saldēto citronu krēmu, tad atkal ar šokolādes krēmu.
- Klājiet otro biskvīta kārtu, nedaudz piespiediet un pārziediet ar šokolādes krēmu.
- Liek trešo biskvīta kārtu un dekorē to pēc savas gaumes.
- Pirms pasniegšanas turēt ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!