Sastāvdaļas
- 220 g rūgtās šokolādes
- 220 g saldkrējuma sviesta
- 1 glāze cukura
- 6 olas
- 1/2 glāze kakao pulvera
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 1 tējkarote sāls
- 1/3 glāze silta ūdens
- 1 ēdamkarote šķīstošās kafijas
Krēmam:
- 165 g baltās šokolādes
- 3 ēdamkarotes cepamā pulvera
- 3 ēdamkarotes saldkrējuma sviesta
- 4 olu dzeltenumi
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 1 1/2 glāze trekna saldā krējuma
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai un pārklāj kūkas formu ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru.
- Nelielā katliņā izkausē sviestu, pievieno rūgtās šokolādes gabaliņus un karsē līdz šokolāde pilnībā izkususi.
- Kafiju izšķīdina ūdeni, pievieno sāli un vaniļas cukuru. Pievieno to kausētajai šokolādei.
- Ar elektrisko putotāju saputo olas ar cukuru, aptuveni 5 minūtes, pievieno kakao pulveri un turpina putot līdz masa kļūst viendabīga.
- Pievieno to šokolādes masai un rūpīgi samaisa.
- Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 50 minūtes.
- Krēms: Balto šokolādi salauž gabaliņos, sajauc ar sviestu un cepamo pulveri. Ievieto mikroviļņu krāsnī uz 30 sekundēm, ik pa laikam apmaisot.
- Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus un cukuru siltumizturīgā bļodā, tad ievieto to ūdens peldē.
- Karsē aptuveni 5 minūtēs un nepārtraukti maisa līdz masa sabiezē.
- Noņem no karstuma, pievieno vaniļas cukuru, baltās šokolādes maisījumu, 2 ēdamkarotes saldā krējuma un maisa līdz masa kļūst viedabīga.
- Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- tikmēr ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pakāpeniski pievieno to krēmam.
- Krēmu pārklāj pār biskvītu un ievieto ledusskapī uz aptuveni 1 - 2 stundām.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kakao pulveri.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!