Sastāvdaļas
- 360 g valriekstu
- 60 g kakao pulvera
- 1/4 tējkarotes sāls
- 170 g vīģu
Glazūrai:
- 60 g dateļu
- 60 ml agaves nektāra
- 120 g avokado
- 30 g kakao pulvera
Pildījumam un dekorēšanai:
- 120 g svaigu/saldētu aveņu
- 120 g citu ogu
Pagatavošana
- Riekstus, sāli un kakao pulveri sajauc virtuves kombainā, pievieno vīģes un visu sajauc viendabīgā masā.
- Sadala mīklu 2 daļās, ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešama.
- Glazūra: Atkaulotas dateles, sīrupu un avokado sasmalcina virtuves kombainā viendabīgā masā.
- Pievieno kakao pulveri un turpina maisīt.
- Kūkas formā, kas pārklāta ar cepamo papīru, ieklāj pirmo mīklas kārtu, rūpīgi piespiež.
- Pārklāj ar dažām ēdamkarotēm ogu un klāj otru mīklas kārtu pāri.
- Noņem kūkas formai malas un pārklāj kūkas virsmu ar glazūru.
- Ievieto ledusskapī uz 1 - 2 stundām un dekorē pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!