Sastāvdaļas
Biskvīts:
- 75 g miltu
- 15 g kakao pulvera
- 80 - 90 g cukura
- 3 olas
Krēmam:
- 130 g sviesta
- 90 g cukura
- 90 ml piena
- 13 g cietes
- 5 g kakao pulvera
- 1 tējkarote konjaka
Glazūrai:
- 50 g tumšās šokolādes
- 30 g sviesta
Piesūcināšanai:
- 80 ml ābolu sulas
- 1 ēdamkarote cukura
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un viegli ietauko cepešpannu, kas pārklāta ar cepamo papīru.
- Ar elektrisko putotāju 5 minūtes puto olas, tad pakāpeniski pievieno cukuru un turpina putošanu vēl pāris minūtes.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un kakao pulveri un rūpīgi samaisa.
- Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā cepešpannā un cep 8 - 10 minūtes.
- Tīru virtuves dvieli izklāj uz līdzenas galda virsmas un pārkaisa ar pūdercukuru.
- Uz tā uzliek gatavo biskvītu ar cepamā papīra daļu uz augšu. Prātīgi noņem papīru un atdzesē.
- Krēms: 20 - 30 ml piena sajauc ar cieti, bet atlikušo nelielā katliņā karsē.
- Tad, nepārtraukti maisot, pievieno piena un cietes maisījumu un turpina karsēt līdz masa sabiezē.
- Masai pievieno šokolādes un sviesta gabaliņus, izkausē un masu atdzesē.
- Kad masa atdzisusi ar elektrisko putotāju saputo, pievieno konjaku.
- Atdzesēto biskvītu vienmērīgi pārlej ar ābolu sulu un pārkaisa ar cukuru.
- Tad pārklāj to ar šokolādes krēmu un sarullē.
- Dekorē ar kausētu šokolādi un ievieto ledusskapī uz pāris stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!