Sastāvdaļas
- 125 g cepumu
- 125 g šokolādes (70% kakao)
- 1 ēdamkarote ruma
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- rieksti
- kakao pulveris konfekšu apviļāšanai
Pagatavošana
- Cepumus sasmalcina.
- Šokolādi kopa ar sviestu izkausē ūdens peldē, samaisa ar sasmalcinātajiem cepumiem, pievieno rumu un kakao. Sajauc viendabīga masā. Kakao pulverim ir jābūt tīram, bez piejaukumiem. Tie kakao, kas ir ar pienu un cukuru, nederēs.
- No šokolādes masas veido nelielus plācenīšus, vidū ieliek riekstu un tad saveļ bumbiņā.
Riekstu vieta var likt žāvētus ķiršus, pirms tam ķiršus izmērcējot rumā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!