Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 1 1/4 glāzes miltu
- 1/3 glāzes kakao pulvera
- 1 tējkarote dzeramās sodas
- šķipsniņa sāls
- 115 g sviesta
- 1 glāze cukura
- 1 glāze piena
- 1 ēdamkarote etiķa
- 1/2 tējkarote vaniļas cukura
Krēmam:
- 250 g „Philadelphia” siera
- 115 g sviesta
- 1/2 glāze skābā krējuma
- 1 glāze pūdercukura
- 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 1 bundža konservētu ķiršu
Pagatavošana
- Miltus, kakao pulveri un sāli sajauc. Sviestu izkausē un samaisa ar siltu pienu, pievieno etiķi un vaniļas cukuru.
- Tad piena masai pievieno miltu maisījumu un samaisa viendabīgā masā.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai. Divas kūku formas pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Mīklu ieklāj divas kūku formās un cp uzkarsētajā cepeškrāsnī 15 - 20 minūtes.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un „Philadelphia” sieru, pievieno skābo krējumu, vaniļas ekstraktu un pūdercukuru, visu saputo viendabīgā masā.
- Gatavos biskvītus atdzesē 10 minūtes formās, tad izņem no tām un atdzesē pilnībā.
- 1/2 krēma pārklāj pār pamata biskvītu, izklāj ķiršus un pārklāj pāri otru biskvītu.
- Atlikušo krēma daudzumu un ķiršus pārklāj arī pār otru biskvītu un ievieto torti ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!