Šokolādes – kefīra kūka „Melnais princis”

Šokolādes – kefīra kūka „Melnais princis” Foto: Šokolādes – kefīra kūka „Melnais princis”

Sastāvdaļas

  • 1 1/2 glāzes kefīra
  • 1 1/2 glāzes miltu
  • 2 glāzes cukura (1 glāze - krēmam)
  • 300 g tumšās šokolādes (izkausētas)
  • 2 olas
  • 200 g saldkrējkuma sviesta
  • 1/2 paciņa cepamā pulvera
  • 400 g trekna skābā krējuma

Dekorēsanai:

  • šokolādes skaidiņas
  • kokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pievieno šķipsniņu sāls.
  2. Pakāpeniski pievieno kefīru, izsijātus miltus un kausēto šokolādi. Rūpīgi visu saputo viendabīgā masā.
  3. Tad pievieno cepamo pulveri un viegli iemaisa mīklā.
  4. Mīklu ieklāj 22 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  5. Cep 180°C temperatūrā 30 minūtes.
  6. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež 2 kārtās.
  7. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru, pakāpeniski pievieno skābo krējumu.
  8. Ja vēlaties var pievienot vaniļas cukuru vai ko citu garšai, pēc jūsu gaumes.
  9. Krēmu klāj starp biskvītiem un pār kūkas virsmu. Dekorē ar šokolādes un kokosriekstu skaidiņam vai jebko citu, pēc jūsu gaumes.
  10. Pirms pasniegšanas kūku ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes