Šokolādes kārums „Twix”

Šokolādes kārums „Twix” Foto: Šokolādes kārums „Twix”

Sastāvdaļas

  • 1 bundža iebiezinātā piena
  • 125 g saldkrējuma sviesta
  • 30 ml šķidra medus

Mīklai:

  • 200 g miltu
  • 100 g saldkrējuma sviesta (istabas temperatūrā)
  • 100 g cukura
  • 1 tāfelīte tumšās šokolādes
  • 1 tāfelīte baltās šokolādes

Pagatavošana

  1. Sviestu sajauc ar miltiem un cukuru un mīca līdz izveidojas mīklas bumbiņa.
  2. Klāj ietaukotā formā, kas pārklāta ar cepamo papīru un cep 30 minūtes 200°C temperatūrā.
  3. Krēms: Iebiezināto pienu, sviestu un medu sajauc nelielā katliņā un karsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad temperatūru samazina un turpina karsēt, nepārtraukti maisot, līdz masa kļūst karameles krāsā (aptuveni 20 minūtes).
  4. Tumšo šokolādi izkausē ūdens peldē.
  5. Pār mīklu pārlej karameļu krēmu un ievieto ledusskapī līdz krēms sacietē.
  6. Tad pārlej to ar izkausēto šokolādi un atkal ievieto ledusskapī.
  7. Dekorē ar baltās šokolādes skaidiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes