Sastāvdaļas
- 200 g rūgtās šokolādes
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1/4 tases espresso kafijas
- 3 olas
- 1 ēdamkarote cukura
- 240 ml trekna saldā krējuma
Pagatavošana
- Šokolādi, sviestu un espresso karsē, karsta ūdens peldē, samaisa viendabīgā masā.
- Bļodu ar izkausēto masu liek saldētavā.
- Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
- Olu dzeltenumus sakuļ bālā, krēmveidīgā masā, pievieno atdzesēto šokolādes masu.
- Olu baltumus sakuļ putās, turpinot kult, pakāpeniski pievieno cukuru, un sakuļ stingrās putās.
- Šokolādes masu, uzmanīgi iecilā olu baltumos.
- Aukstā bļodā sakuļ saldo krējumu, pievieno šokolādes masai, samaisa, izmantojot silikona lāpstiņu, viendabīgā masā.
- Saldais krējums un olu baltumi nedrīkst noslāņoties.
- Šokolādes mussu liek deserta trauciņos, ievieto ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!