Šokolādes-kafijas liķiera deserts

Šokolādes-kafijas liķiera deserts Foto: Šokolādes-kafijas liķiera deserts

Sastāvdaļas

  • 100 g tumšās šokolādes
  • 200 ml trekna saldā krējuma 33% tauku
  • 75 ml piena
  • 1 tējkarote želatīna
  • 20 ml kafijas liķiera

Pagatavošana

  1. Bļodā salauž šokolādi, ielej mazliet saldā krējuma - kausē karsta ūdens peldē 10 minūtes.
  2. Želatīnu pārlej ar nelielu auksta ūdens daudzumu un atstāj uzbriest.
  3. Izkausēto šokolādi kārtīgi samaisa.
  4. Uzbriedušo želatīnu karsē, kamēr tas izkūst.
  5. Izkausēto želatīnu, kafijas liķieri un karstu pienu lej šokolādes maisījumā, samaisa, atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  6. Sakuļ atlikušo saldo krējumu un uzmanīgi samaisa ar šokolādes-liķiera maisījumu.
  7. Masu lej deserta trauciņos un liek ledusskapī, vismaz, uz 3 stundām, bet labāk ir likt uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes