Sastāvdaļas
- 100 g tumšās šokolādes
- 200 ml trekna saldā krējuma 33% tauku
- 75 ml piena
- 1 tējkarote želatīna
- 20 ml kafijas liķiera
Pagatavošana
- Bļodā salauž šokolādi, ielej mazliet saldā krējuma - kausē karsta ūdens peldē 10 minūtes.
- Želatīnu pārlej ar nelielu auksta ūdens daudzumu un atstāj uzbriest.
- Izkausēto šokolādi kārtīgi samaisa.
- Uzbriedušo želatīnu karsē, kamēr tas izkūst.
- Izkausēto želatīnu, kafijas liķieri un karstu pienu lej šokolādes maisījumā, samaisa, atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Sakuļ atlikušo saldo krējumu un uzmanīgi samaisa ar šokolādes-liķiera maisījumu.
- Masu lej deserta trauciņos un liek ledusskapī, vismaz, uz 3 stundām, bet labāk ir likt uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!