Sastāvdaļas
- 400 g cukura
- 245 g miltu
- 75 g kakao pulvera
- 1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 1/2 tējkarotes dzeramās sodas
- 1/2 tējkarote sāls
- 2 lielas olas
- 240 ml karstas kafijas
- 240 ml piena
- 120 ml augu eļļas (bez aromāta)
- 1 1/2 vaniļas ekstrakta
Krēms:
- 200 g tumšās šokolādes
- 200 g saldkrējuma sviesta
- vaniļas cukurs
- 100 g cukura
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un nedaudz ietauko divas 23 cm lielas, ar cepamo papīru pārklātas kūkas formas.
- Lielā bļodā sajauc cukuru, miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri,sodu un sāli.
- Atsevišķā bļodā ar elektrisko putotāju sakuļ olas, tad pievieno kafiju, pienu, sviestu un vaniļas ekstraktu.
- Pakāpeniski pievieno miltu maisījumu un rūpīgi sakuļ.
- Iegūto mīklu sadala un ieklāj divās kūkas formās, cep aptuveni 30 - 35 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, pilnībā atdzesē to.
- Krēms: Izkausē šokolādi ūdens peldē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Sakuļ sviestu ar cukuru, vaniļas cukuru un pievieno izkausēto šokolādi. Turpina kult līdz masa kļūst viendabīga.
- Krēmu klāj starp biskvītiem un pār kūkas virsmu, dekorē pēc savas gaumes.
- Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!