Šokolādes – kafijas kūka

Šokolādes – kafijas kūka Foto: Šokolādes – kafijas kūka

Sastāvdaļas

  • 400 g cukura
  • 245 g miltu
  • 75 g kakao pulvera
  • 1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 1/2 tējkarotes dzeramās sodas
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 2 lielas olas
  • 240 ml karstas kafijas
  • 240 ml piena
  • 120 ml augu eļļas (bez aromāta)
  • 1 1/2 vaniļas ekstrakta

Krēms:

  • 200 g tumšās šokolādes
  • 200 g saldkrējuma sviesta
  • vaniļas cukurs
  • 100 g cukura

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un nedaudz ietauko divas 23 cm lielas, ar cepamo papīru pārklātas kūkas formas.
  2. Lielā bļodā sajauc cukuru, miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri,sodu un sāli.
  3. Atsevišķā bļodā ar elektrisko putotāju sakuļ olas, tad pievieno kafiju, pienu, sviestu un vaniļas ekstraktu.
  4. Pakāpeniski pievieno miltu maisījumu un rūpīgi sakuļ.
  5. Iegūto mīklu sadala un ieklāj divās kūkas formās, cep aptuveni 30 - 35 minūtes.
  6. Kad biskvīts gatavs, pilnībā atdzesē to.
  7. Krēms: Izkausē šokolādi ūdens peldē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  8. Sakuļ sviestu ar cukuru, vaniļas cukuru un pievieno izkausēto šokolādi. Turpina kult līdz masa kļūst viendabīga.
  9. Krēmu klāj starp biskvītiem un pār kūkas virsmu, dekorē pēc savas gaumes.
  10. Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes