Sastāvdaļas
- 4 olas
- 1 1/2 glāzes cukura
- 2 ēdamkarotes medus
- 1 ēdamkarote brendija (pēc izvēles)
- 1 glāze miltu
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1/2 tējkarote kanēļa
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
- 1 glāze riekstu
- 100 g žāvētu plūmju
Krēmam:
- 1 bundžiņa vārīta kondensētā piena
- 150 g saldkrējuma sviesta
Pagatavošana
- Riekstus smalki sasmalcina, plūmes sagriež nelielos gabaliņos.
- Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pievieno brendiju, medu, sasmalcinātos riekstus un plūmes.
- Atsevišķā traukā sajauc miltus ar kakao pulveri, kanēli un cepamo pulveri.
- Pievieno olu masai.Visu rūpīgi samaisa un ieklāj 2 kūkas formās, kas pārklātas ar viegli ietaukotu cepamo papīru. Var cept arī vienā formā, pēc tam sagriežot biskvītu horizontāli uz pusēm.
- Cep 180°C temperatūra 20 - 30 minūtes.Krēms:
- Ar elektrisko putotāju saputo kondensēto pienu ar sviestu viendabīgā masā.
- Krēmu klāj starp biskvītiem un tortes malām.
- Virsmu dekorē ar kausētu šokolādi vai jebko citu pēc pašu gaumes.
- Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!