Šokolādes cepumi ar sukādēm

Šokolādes cepumi ar sukādēm Foto: Šokolādes cepumi ar sukādēm

Sastāvdaļas

  • 100 g Kumkvata sukāžu (vai citas - pēc izvēles)
  • 100 g citronu sukāžu
  • 100 g mandeļu
  • 100 g lazdu riekstu
  • 1 tējk. kardamona
  • 10 krustnagliņu
  • 1,5 cm liels, svaigs ingvers
  • 125 g sviesta
  • 150 g cukura
  • 2 olas
  • 100 g rūgtās šokolādes(70%)
  • 160 g miltu
  • 15 g cepamā pulvera
  • 100 g auzu pārslu (ātri pagatavojamo)
  • 30 g kakao pulvera

Pagatavošana

  1. Sukādes samaļ blenderī, vai sīki sakapā ar nazi.
  2. Riekstus un mandeles sasmalcina, bet ne pārāk sīki.
  3. Kardamonu un krustnagliņas samaļ un izspiež caur sietu.
  4. Ingveru sasmalcina.
  5. Izkausētu sviestu sakuļ ar cukuru, pievieno sakultas olas un daļu sasmalcinātas šokolādes, kārtīgi samaisa.
  6. Atsevišķā bļodā sajauc izsijātus miltus, cepamo pulveri, auzu pārslas, kardamonu, krustnagliņas, ingveru, izsijātu kakao pulveri, mandeles un riekstus, sukādes.
  7. Šokolādes maisījumam pakāpeniski pievieno miltu un sukāžu maisījumu.
  8. Visu samaisa ar mikseri, nobeigumā maisa ar karoti.
  9. Veidnē ieklāj cepamo papīru, mazliet to ieeļļo.
  10. Ar karoti, no mīklas veido apaļus cepumus, liek veidnē, nelielā attālumā vienu no otra.
  11. Uzkarsē krāsni līdz 180°C temperatūrai.
  12. Cep 10-15 minūtes, atdzesē.
  13. Atlikušo šokolādi liek katliņā, un izkausē karsta ūdens peldē.
  14. Katru cepumu līdz pusei pamērcē izkausētā šokolādē un liek uz restītēm, pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes