Šokolādes cepumi

Šokolādes cepumi Foto: Šokolādes cepumi

Sastāvdaļas

  • 125 g miltu
  • 30 g kakao pulvera
  • 1/4 tējkarotes sodas
  • 115 g sviesta
  • 100 - 135 g cukura
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1 olas dzeltenums
  • 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 100 g rūgtas vai vidēji rūgtas šokolādes
  • cukura pērles apkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Traukā iesijā miltus, kakao un sodu.
  2. Ar mikseri sajauc sviestu, cukuru un sāli līdz masa kļūst viegla un gaisīga.
  3. Pievieno olas dzeltenumu un vaniļu, saputo.
  4. Pievieno sausās sastāvdaļas un rīvētu šokolādi, sajauc viendabīgu mīklu.
  5. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 - 45 minūtēm, ne ilgāk, lai nav grūti izveltnēt.
  6. Cepeškrāsnī uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  7. Izveltnē mīklu, sagriež vēlamas formas cepumus un liek uz cepešplāts. Pārkaisa ar dekoratīvām cukura pērlēm.
  8. Cep 8 - 10 minūtes ļoti plāniem cepumiem, vai 10 - 12 minūtes mazliet biezākiem cepumiem.
  9. Izslēdz cepeškrāsni un uz brīdi vēl atstāj tajā cepumus. Pēc tam uzmanīgi izņem.
  10. Cepumus var uzglabāt hermētiskā traukā līdz 2 nedēļām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes