Šokolādes bulciņas

Šokolādes bulciņas Foto: Šokolādes bulciņas

Sastāvdaļas

  • 300 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sodas
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 75 g auksta, sagriezta sviesta
  • 150 ml auksta piena
  • rūgtā šokolāde (70%) daudzums pēc garšas
  • 1 sakulta ola

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz ~ 210°C temperatūrai, veidnē ieklāj cepamo papīru.
  2. Bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli un cukuru.
  3. Miltu maisījumā, ar rokām, iemīca sviestu.
  4. Pielej pienu un samīca mīklu.
  5. Mīklu liek uz koka virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un izveltnē taisnstūra formā, 3 mm biezumā.
  6. Mīklu sagriež 12 vienādos gabalos, uz katra gabala liek šokolādes gabaliņu.
  7. Šokolādi ietin mīklā, galus aizspiež.
  8. Bulciņas liek veidnē, katru pārziež ar sakultu olu.
  9. Cep 15-20 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
  10. Šokolādes bulciņas pasniedz ar kafiju vai pienu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes