Šokolādes – banānu kūka
Tortes un kūkas
banāni
cepumi
cukurs
kakao pulveris
krējums
piens
sviests
želatīns
Foto: Šokolādes – banānu kūka
Sastāvdaļas
- 200 g cepumu
- 50 g sviesta
- 400 ml skāba krējuma
- 1/2 glāze piena
- 4 ēdamkarotes cukura
- 3 ēdamkarotes ar kaudzi kakao pulvera
- 10 g želatīna
- 2 banāni
Pagatavošana
- Cepumus sasmalcina. Sviestu izkausē karsta ūdens peldē un sajauc ar cepumiem.
- Izjaucamā tortes formā ar 20 cm diametru ieklāj cepampapīru.
- Ieklāj cepumu masu, izlīdzina. Liek ledusskapī uz 15 minūtēm.
- Želatīnu aplej ar 4 ēdamkarotēm ūdens uz 15 minūtēm.
- Krējumu sajauc ar 2 ēdamkarotēm cukura.
- Izvāra karsto šokolādi. Sajauc 2 ēdamkarotes cukura, kakao un pienu.
- Liek uz ļoti mazas uguns un vāra 2 - 3 minūtes, nepārtraukti maisot.
- Mazliet atdzisušu šokolādi sajauc ar krējumu.
- Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē, pievieno pie krējuma un labi samaisa.
- Banānus sagriež un izliek uz atdzisušās kūkas pamatnes.
- Pa virsu lej krēmu un liek kūku ledusskapī uz 4 - 5 stundām, vai labāk - uz nakti.
- Izņem no formas un rotā pēc savas gaumes.
... reizes
Šodien skatītākās receptes