Sastāvdaļas
- 5 ēdamkarotes kakao pulvera
- 50 g sviesta
- 6-8 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote miltu
- 5 ēdamkarotes piena
- 1/4 tējkarotes vaniļas cukura
- malti rieksti pēc vēlēšanās
Pagatavošana
- Kakao samaisa ar cukuru, pielej 1 ēdamkaroti piena un visu samaisa viendabīgā masā.
- Pielej atlikušo pienu, katlu ar masu liek uz vidējas uguns, uzvāra, nepārtraukti maisot.
- Kad kakao sāk burbuļot, pievieno sviestu, samazina uguni līdz minimumam un maisījumu uzvāra.
- Katlu noņem no uguns un caur sietu iesijā miltus, samaisa, kad milti ir izšķīduši, maisījumu atkal uzvāra.
- Katlu atkal noņem no uguns un mazliet atdzesē.
- Pieber vaniļas cukuru un kārtīgi samaisa.
- Šokolādi lej formiņās, kas iepriekš ieziestas ar sviestu.
- Pirms šokolādes liešanas formiņās, var pievienot maltus riekstus.
- Liek ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!