Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 100g dateles
- 2 ēdamkarotes riekstu sviests (receptē ar riekstu gabaliņiem un jūras sāli
- 150 g Smalkais muslis
- mazliet piens
Pildījumam:
- 180 g krēmsiers
- sauja zemesrieksti
- ēdamkarote zemesriekstu sviests
- mazliet saldinātājs
Virskārtai:
- 50 g tumšā šokolāde
- 50 g piens
- sauja zemesrieksti
Pagatavošana
- Kūkas formas pamatni izklāj ar cepamo papīru.
- Bļodā sajauc Smalko musli ar riekstu sviestu. Blenderī sablenderē dateles ar mazliet piena. (Ja dateles ir sausas, tās pirms gatavošanas aplej ar varošu ūdeni un laiciņu patur).
- Masas sajauc kopā un mitrām rokām klāj formā.
- Blenderkrūzē liek krēmsieru, sauju zemesriekstu, zemesriekstu sviestu un mazliet saldinātāju, sablenderē gandrīz viendabīgā masā un liek uz kūkas pamatnes.
- Virsiņu pārkaisa atkal ar zemesriekstiem.
- Izkausē šokolādi, pievieno pienu, samaisa un pārlej pār kūku, augšiņu var mazliet apkaisīt ar sāli.
- Liek ledusskapī uz pāris stundām vai nakti.
Recepte un foto: SMALKAIS MUSLIS
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!