80 gadu beigās garajā starpbrīdī mēs tad skrējām uz ēdnīcu, kādi 800 metri no skolas. Rinda parasti bija liela, vietējās Stars, vēl kādi darbinieki ieturēja pusdienas, mums bija jāpaspēj pusstundā iekļauties gadījās, skrējām atpakaļ, jo pārāk daudz cilvēku bija. Dikti garšoja tās šniceles. Maksāja 1 rublis. Sameklēju pavāri tehnologu, lai uzzināt recepti.
Sastāvdaļas:
- 1 kg maltās gaļas
- 1 baltmaizes batons
- 1 sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 kartupelis
- 2-3 ēdamkarotes ūdens
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Kartupeli uz smalkās rīves sarīvēt, batonu izmērcēt ūdenī.
- Sīpolu, ķiploki sablenderēt.
- Visu labi sajaukt, pieliet ūdeni.
- Rīvmaizē apviļāt, veidojot plaukstas lielumā šniceles, cept eļļā.
Receptes un foto autors: Agris Pontags