Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 1/2 glāzes miltu
- 100 g sviesta
- 1 ola
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- 1 glāze cukura
- 1 ēdamkarote cepamā pulvera
Pildījumam:
- 400 g biezpiena
- 3 olas
- 150 g cukura
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 2 ēdamkarotes mannas
- 1 glāze dzeramā jogurta
- 1/2 citrona miziņas
- 3 - 4 āboli
- kanēlis
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru, pakāpeniski pievieno skābo krējumu, olu un cepamo pulveri.
- Visu rūpīgi samaisa un tad pievieno miltus. Mīklu izmīca, ietin folijā un ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešama.
- Biezpienu sasmalcina virtuves kombainā vai ar blenderi.
- Pievieno sasmalcinātajam biezpienam cukuru, olas, mannu, citrona miziņas un viegli samaisa.
- Tad pievieno skābo krējumu, jogurtu un visu samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu izņem no ledusskapja un folija, ieklāj to kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Pār to izkārto nomizotus un šķēlītēs sagrieztus ābolus, kurus, ja vēlaties var pārkaisīt ar cukuru un kanēli.
- Visu pārklāj ar biezpiena masu un liek cepties 180°C temperatūrā 40 - 50 minūtes.
- Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!