Sastāvdaļas
- 1 1/3 glāzes miltu
- 1/2 glāze auzu pārslu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/2 glāze brūnā cukura
- 400 g iebiezinātā piena
- 120 g saldkrējuma sviesta
- 1/2 glāze citrona sulas (svaigi spiestas)
- 1/2 tējkarote sāls
- citrona miziņa (pēc garšas)
Pagatavošana
- Vidēji dziļā bļodā sajauc miltus ar sāli un cepamo pulveri.
- Atsevišķā bļodā rūpīgi samaisa sviestu un cukuru.
- Tad abus maisījumus savieno un maisa viendabīgā masā.
- Pusi no iegūtās mīklas ieklāj 20 x 20 cm lielā kūkas formā.
- Iebiezināto pienu sajauc ar citrona sulu un citrona miziņām, rūpīgi saputo ar elektrisko putotāju.
- Masu pārklāj pār mīklu un nolīdzina virsmu.
- Atlikušo mīklu sajauc ar auzu pārslām un izveido drupačas, kuras pārklāj pār krēmu.
- Liek cepties 175°C temperatūrā 20 - 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!