Sastāvdaļas
- 200 g sviesta
- 130 g pūdercukura
- 350 g miltu
- 1 ola
- 1\2 tējkarotes vaniļas esences
- 1\4 tējkarotes sāls
- 1\2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 olas dzeltenums noziešanai
- 65 g zemesriekstu pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Sviestu, pūdercukuru, olu, vaniļas esenci, sāli, cepamo pulveri liek bļodā, 1-2 minūtes kuļ ar mikseri.
- Pievieno miltus un ātri samīca mīklu.
- Mīklu atdzesē ledusskapī.
- Uz miltiem nokaisītas virsmas, mīklu izrullē 6-7 mm biezumā.
- Izspiež lielāku mīklas apli, kura vidū izspiež mazāku apli, aptuveni 2 cm diametrā.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, liek mīklas apļus, veidni liek saldētavā uz 20 minūtēm.
- Zemesriekstus apgrauzdē un sadrupina.
- Sakuļ olas dzeltenumu.
- Izņem veidni ar mīklas aplīšiem no saldētavas, noziež ar olas dzeltenumu.
- Noziesto pusi apviļā zemesriekstos, liek veidnē.
- Cep 200°C temperatūrā, 12 minūtes, ja garšo mazliet vairāk apbrūnināti, var pacept mazliet ilgāk.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!