Smilšu mīklas ābolu pīrāgs

Smilšu mīklas ābolu pīrāgs Foto: Smilšu mīklas ābolu pīrāgs

Sastāvdaļas

Smilšu mīklai:
  • 1 glāze cukura
  • 4 olu dzeltenumi
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 600 g miltu
  • 250 g sviesta
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera
Pildījumam:
  • 2 kg ābolu
  • 1/2 glāzes cukura
  • 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  2. Sagatavo 3 veidnes - ietauko.
  3. Miltus samaisa ar cukuru un cepamo pulveri.
  4. Piemaisa olu dzeltenumus, skābo krējumu un sviestu.
  5. Ar rokām samīca mīklu.
  6. Mīklu sadala 3 daļās, katru ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī, uz 20 minūtēm.
  7. Tad mīklu no ledusskapja izņem, izrullē, liek veidnē, mazliet iestiepjot.
  8. Cep 20 minūtes, atdzesē.
  9. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sīki sagriež.
  10. Sagrieztos ābolus liek lielā katlā, pievieno cukuru, kanēli, citrona miziņu.
  11. Pielej 5 ēdamkarotes auksta ūdens, liek vārīties, kamēr masa atgādina biezeni.
  12. Atdzisušus biskvītus pārklāj ar atdzesētu ābolu biezeni, pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes