Sastāvdaļas
Smilšu mīklai:
- 1 glāze cukura
- 4 olu dzeltenumi
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 600 g miltu
- 250 g sviesta
- 3 tējkarotes cepamā pulvera
Pildījumam:
- 2 kg ābolu
- 1/2 glāzes cukura
- 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
- 1 tējkarote malta kanēļa
- pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Sagatavo 3 veidnes - ietauko.
- Miltus samaisa ar cukuru un cepamo pulveri.
- Piemaisa olu dzeltenumus, skābo krējumu un sviestu.
- Ar rokām samīca mīklu.
- Mīklu sadala 3 daļās, katru ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī, uz 20 minūtēm.
- Tad mīklu no ledusskapja izņem, izrullē, liek veidnē, mazliet iestiepjot.
- Cep 20 minūtes, atdzesē.
- Ābolus nomizo, izgriež serdes, sīki sagriež.
- Sagrieztos ābolus liek lielā katlā, pievieno cukuru, kanēli, citrona miziņu.
- Pielej 5 ēdamkarotes auksta ūdens, liek vārīties, kamēr masa atgādina biezeni.
- Atdzisušus biskvītus pārklāj ar atdzesētu ābolu biezeni, pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!