Smilšu mīklas ābolkūka

Smilšu mīklas ābolkūka Foto: Smilšu mīklas ābolkūka

Sastāvdaļas

  • 400 g smilšu mīklas
  • 4 - 5 āboli
  • 75 g sviesta
  • sviests ieziešanai
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1/2 tējkarotes malta kanēļa
  • 2 tējkarotes citrona sulas
  • 1 ola pārziešanai

Pagatavošana

  1. Gatavu smilšu mīklu liek ledusskapī.
  2. Samaisa cukuru ar kanēli.
  3. Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriež gabaliņos. Lai sagrieztie āboli nesabrūnētu, tos apslaka citrona sulu.
  4. No ledusskapja izņem smilšu mīklu un sadala divās daļās.
  5. Vienu daļu smilšu mīklas izrullē tik lielu apli, lai var nosegt kūkas formas pamatni un izveidot nelielas sieniņas.
  6. Ieziež kūkas formu ar sviestu vai margarīnu un ieklāj tajā smilšu mīklu.
  7. Saber ābolu gabaliņus ar kaudzīti.
  8. Pār āboliem pārber cukuru un kanēļa maisījumu un pārlej ar izkausētu sviestu.
  9. No otras mīklas puses izrullē apli, ar kuru var nosegt ābolus.
  10. Uzklāj mīklu āboliem un abu apļu malas rūpīgi saspiež kopā, lai āboli būtu pilnībā apsegti ar mīklu.
  11. Pīrāga augšā krusteniski iegriež ar nazi, lai āboliem cepoties, tvaiks tiek laukā un neplēš mīklu.
  12. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 - 200°C. Liek kūku cepeškrāsnī un cep apmēram 35 - 40 minūtes, līdz kūka kļūst zeltaini brūna.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes