Sastāvdaļas
- 400 g smilšu mīklas
- 4 - 5 āboli
- 75 g sviesta
- sviests ieziešanai
- 2 ēdamkarotes brūnā cukura
- 1/2 tējkarotes malta kanēļa
- 2 tējkarotes citrona sulas
- 1 ola pārziešanai
Pagatavošana
- Gatavu smilšu mīklu liek ledusskapī.
- Samaisa cukuru ar kanēli.
- Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriež gabaliņos. Lai sagrieztie āboli nesabrūnētu, tos apslaka citrona sulu.
- No ledusskapja izņem smilšu mīklu un sadala divās daļās.
- Vienu daļu smilšu mīklas izrullē tik lielu apli, lai var nosegt kūkas formas pamatni un izveidot nelielas sieniņas.
- Ieziež kūkas formu ar sviestu vai margarīnu un ieklāj tajā smilšu mīklu.
- Saber ābolu gabaliņus ar kaudzīti.
- Pār āboliem pārber cukuru un kanēļa maisījumu un pārlej ar izkausētu sviestu.
- No otras mīklas puses izrullē apli, ar kuru var nosegt ābolus.
- Uzklāj mīklu āboliem un abu apļu malas rūpīgi saspiež kopā, lai āboli būtu pilnībā apsegti ar mīklu.
- Pīrāga augšā krusteniski iegriež ar nazi, lai āboliem cepoties, tvaiks tiek laukā un neplēš mīklu.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 - 200°C. Liek kūku cepeškrāsnī un cep apmēram 35 - 40 minūtes, līdz kūka kļūst zeltaini brūna.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!