Sastāvdaļas
- 1 glāze cukura
- 3 glāzes miltu
- vaniļas cukurs
- 2 olas
- 1 tējkarote citrona sulas
- 300 g sviesta
- naža gals sodas
Pagatavošana
- Lai sanāktu laba smilšu mīkla, visiem produktiem un arī dēlītim, mīklas veltnēšanai jābūt aukstiem.
- Rokām arī jābūt aukstām.
- Tas nepieciešams tāpēc, lai mitrums no sviesta izgarotu mīcīšanas laikā, nevis ātrāk.
- Miltus izsijā uz dēlīša kaudzītē.
- Virsū uzber cukuru, vaniļas cukuru, dzēstu sodu(ar citrona sulu).
- Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, sakapā to sīkos gabaliņos ar nazi.
- Pievieno olas, ātri samīca mīklu, mīcot mīklu no malām uz vidu.
- No mīklas izveido bumbu, ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 1 stundu.
- Atdzesētu mīklu būs viegli izrullēt - tai jābūt gludai un matētai.
- Ja mīkla spīd, sviests ir izkusis, un tā drups.
- Pirms cepšanas, mīklu izstaipa ar rokām, izrullē plānā plāksnē.
- Mīklai jābūt 4-8 mm biezai, ja mīkla būs biezāka, tā slikti izcepsies.
- No mīklas izspiež figūriņas, liek sausā veidnē.
- Ietaukot veidni nav nepieciešams, jo mīkla satur daudz tauku, tā nepielips.
- Cep 220°C temperatūrā, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!