Smaržīgas maizes noslēpums

Smaržīgas maizes noslēpums Foto: Smaržīgas maizes noslēpums

Rudzu un kviešu maize jāglabā atsevišķi. Rudzu maizi labāk turēt celofāna maisiņā, kas ik pēc 2-3 dienām jānomaina.

Cukura graudiņš vai ābola šķēlīte pasargās maizi no bojāšanas.

Baltmaizes batonu vai klaipu pārgrieziet uz pusēm. Maize nesacieties, ja pēc vajadzīgā šķēlīšu daudzuma nogriešanas atlikušo daļu jūs atkal saliksiet kopā.

Ilgstoši maizi labāk glabāt ledusskapja saldētavā. Sagrieziet to nelielās šķēlītēs un ielieciet polietilēna maisiņā. Pēc tam maizi var uzsildīt tosterā, mikroviļņu krāsnī vai cepeškrāsnī.

Ja sakaltušu maizi gribat atdzīvināt cepeškrāsnī, apslakiet to ar ūdeni un ietiniet mitra dvielī.

Lai maize atkal kļūtu mīksta un smaržīga, ielieciet to katliņā, ko savukārt ievietojiet lielā katlā ar ūdeni, dažas minūtes katlus paturiet uz mērenas uguns. Tvaiku iedarbībā maize atkal kļūs kā svaiga. Lai pasargātu maizi no sakalšanas, tā jātur polietilēna maisiņā ledusskapja augšējā plaukta.

Lai siltu maizi sagrieztu plānās šķēlītēs, nedaudz sasildiet nazi uz uguns vai apmērcējiet to karstā ūdenī.

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes