Sastāvdaļas
- 1 glāze piena
- 150 g sviesta vai margarīna
- 100 g cukura
- 500 g kviešu miltu
- 50 g rauga
- ola pārziešanai
- pūdercukurs pārkaisīšanai
Pildijumam:
- ievārījums, kanēlis ar cukuru
Pagatavošana
- Pienu, sāli, cukuru un 50 g taukvielas uzkarsē. Piesijā daļu miltu, pielej «iedarbinātu» raugu.
- Labi sakuļ, piesijā atlikušos mil¬tus un samīca.
- Siltā vietā uzraudzē, izveltnē 1 cm biezu plāksni, divas trešdaļas plāksnes pārliek ar taukvielas piciņām, saloka trīs daļās un vēlreiz trīs daļās.
- Tad izveltnē atkal taisnstūrveida plāk¬sni, pārklāj ar atlikušo taukvielas daudzumu un saloka kā iepriekš.
- Pēc tam izveltnē apmēram 0,5 cm biezu plāksni un veido dažā¬das no mīklas strēmelēm savītas maizītes vai sagriež taisnstūr¬veida gabaliņos, ko piepilda ar biezu ievārījumu vai cukuru un kanēli.
- Pārloka un vienu malu sagriež bārkstiņās. Uz plāts uzrau¬dzē, pārziež ar sakultu olu, cep gaiši brūnas.
- Atdzesētas pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!