Slinkie mājas pelmeņi
Dažādi
burkāns
cūkgaļa
cukurs
ķiploki
kviešu milti
liellopu gaļa
malti melnie pipari
olas
saldais krējums
saulespuķu eļļa
sīpoli
ūdens
zaļumi
Foto: Slinkie mājas pelmeņi
Sastāvdaļas
- 400 g kviešu miltu
- 2 olas
- 300 g liellopu gaļas
- 500 g cūkgaļas
- 3 sīpoli
- 3 ķiploka daiviņas
- zaļumi pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- 200 ml ūdens
- 1 ēdamkarote saulespuķu eļļas
- 1 burkāns
- 1 tējkarote cukura
- 100 ml saldā krējuma
Pagatavošana
- Iejauc mīklu no miltiem, 100 ml ūdens, olām, eļļas un sāls. Ietin pārtikas plēvē un ļauj stundu nostāvēties.
- Sajauc liellopu gaļu un cūkgaļu, pievieno 2 sasmalcinātus sīpolus, pievieno sāli un piparus.
- Uz galda izrullē mīklu un izklāj uz tās maltās gaļas maisījumu. Satin ruleti.
- Sagriež ruleti aplīšos, aptuveni 5 cm biezos. Ārējo malu salipina kopā.
- Pagatavo dārzeņu mērci. Sasmalcina sīpolu, apcep uz pannas saulespuķu eļļā. Pievieno rīvētus burkānus un sautē 5 minūtes uz mazas uguns.
- Pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sāli, cukuru un garšvielas, ļauj uzvārīties un noņem no uguns.
- Iegūtās “rozītes” liek uz pannas uz dārzeņu “spilvena”. Pielej saldo krējumu un atlikušos 100 ml ūdens. Pievieno sāli pēc garšas.
- Sautē zem vāka aptuveni 30-40 minūtes. Pasniedz, pārkaisītus ar zaļumiem.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
... reizes
Šodien skatītākās receptes