Slāvu iebiezinātā piena kūka

Slāvu iebiezinātā piena kūka Foto: Slāvu iebiezinātā piena kūka

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 150 g miltu
  • 150 g cukura
  • 6 olas

Krēmam:

  • 280 g sviesta
  • 170 g vārīta iebiezinātā piena
  • 80 g halvas (zemesriekstu)
  • 10 g pūdercukura
  • 1 olas dzeltenums
  • 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai.
  2. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo olas ar cukuru, tad pievieno miltus un rūpīgi saputo.
  3. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru un cep 10 - 15 minūtes.
  4. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un nolīdzina malas, lai būtu taisnstūrveida forma.
  5. Sagriež to vertikāli 3 vienādās daļās.
  6. Biskvīta apgrieztās maliņas samaļ virtuves kombainā.
  7. Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un halvu, tad pievieno iebiezināto pienu, olas dzeltenumus, pūdercukuru un vaniļas cukuru.
  8. Ar krēmu pārklāj katru biskvītu, kūkas virsmu un malas. Dekorē ar biskvīta drupatām.
  9. Ievieto ledusskapī uz nakti.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes