Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 150 g miltu
- 150 g cukura
- 6 olas
Krēmam:
- 280 g sviesta
- 170 g vārīta iebiezinātā piena
- 80 g halvas (zemesriekstu)
- 10 g pūdercukura
- 1 olas dzeltenums
- 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai.
- Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo olas ar cukuru, tad pievieno miltus un rūpīgi saputo.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru un cep 10 - 15 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un nolīdzina malas, lai būtu taisnstūrveida forma.
- Sagriež to vertikāli 3 vienādās daļās.
- Biskvīta apgrieztās maliņas samaļ virtuves kombainā.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un halvu, tad pievieno iebiezināto pienu, olas dzeltenumus, pūdercukuru un vaniļas cukuru.
- Ar krēmu pārklāj katru biskvītu, kūkas virsmu un malas. Dekorē ar biskvīta drupatām.
- Ievieto ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!