„Slaidais” ķiršu tiramisū

„Slaidais” ķiršu tiramisū Foto: „Slaidais” ķiršu tiramisū

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķirši (svaigi vai konservēti)
  • 3 ēdamkarotes saldinātāja pulveris(piem.,xylitols)
  • 10 „Dāmu pirkstiņu” cepumi
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera (pārkaisīšanai un dekorēšanai)

Krēmam:

  • 250 g vājpiena biezpiena
  • 250 g „Mascarpone” siera
  • 3 ēdamkarotes saldinātāja pulvera
  • 5 olas (ļoti svaigas)

Pagatavošana

  1. Ķiršus nomazgāt un izņemt kodolus. Uzvārīt katliņā kopā ar saldinātāju apmēram 5-10 minūtes.
  2. Kad ķirši ir zaudējuši sulu, to nolej un noliek malā, tāpat kā ķiršus.
  3. Olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem. Sajauc olu dzeltenumus ar „Mascarpone” sieru, biezpienu un saldinātāju.
  4. Sakuļ olu baltumus un tad uzmanīgi iecilā „Mascarpone” siera masā.
  5. Katru cepumu  ātri iemērc ķiršu sulā un kārto traukā, kur veidos tiramisū kūku.
  6. Pārliek cepumu kārtai daļu no ķiršiem un pa virsu klāj „Mascarpone” siera krēmu.
  7. Tā turpina pa kārtām likt,līdz kūka ir pabeigta.
  8. Augšējai kārtai jābūt - krēmam.
  9. "Slaido" tiramisū ievieto ledusskapī uz vismaz 2 stundām.
  10. Pirms pasniegšanas kūku pārkaisa ar kakao pulveri un rotā ar kādu skaistu ķirsīti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes