Sastāvdaļas
- 1 kg ķirši (svaigi vai konservēti)
- 3 ēdamkarotes saldinātāja pulveris(piem.,xylitols)
- 10 „Dāmu pirkstiņu” cepumi
- 1 ēdamkarote kakao pulvera (pārkaisīšanai un dekorēšanai)
Krēmam:
- 250 g vājpiena biezpiena
- 250 g „Mascarpone” siera
- 3 ēdamkarotes saldinātāja pulvera
- 5 olas (ļoti svaigas)
Pagatavošana
- Ķiršus nomazgāt un izņemt kodolus. Uzvārīt katliņā kopā ar saldinātāju apmēram 5-10 minūtes.
- Kad ķirši ir zaudējuši sulu, to nolej un noliek malā, tāpat kā ķiršus.
- Olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem. Sajauc olu dzeltenumus ar „Mascarpone” sieru, biezpienu un saldinātāju.
- Sakuļ olu baltumus un tad uzmanīgi iecilā „Mascarpone” siera masā.
- Katru cepumu ātri iemērc ķiršu sulā un kārto traukā, kur veidos tiramisū kūku.
- Pārliek cepumu kārtai daļu no ķiršiem un pa virsu klāj „Mascarpone” siera krēmu.
- Tā turpina pa kārtām likt,līdz kūka ir pabeigta.
- Augšējai kārtai jābūt - krēmam.
- "Slaido" tiramisū ievieto ledusskapī uz vismaz 2 stundām.
- Pirms pasniegšanas kūku pārkaisa ar kakao pulveri un rotā ar kādu skaistu ķirsīti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!