Sastāvdaļas
- 180 g klasiskais vai light krēmsiers
- 6 ēd.k. turku bezpiedevu jogurts
- 2 ēd.k. rīsu milti
- 2 olas
- 6 ēd.k. ogu Smalkais muslis (auzu milti)
- 2 ēd.k. agaves sīrups
- 1 tēj.k. cepamais pulveris
- 10 ēd.k. saldinātājs
- vaniļa
- 200 g saldētas vai svaigas avenes
- 1 ēd.k. kartupeļu ciete
Pagatavošana
- Bļodā liek Smalko musli, agaves sīrupu un 1 olas baltumu.
- Visu samaisa viendabīgā masā.
- Masu izklāj cepamformā (izmantoju 15cm diametra formu).
- Citā bļodā liek krēmsieru, jogurtu, 7 ēd.k. saldinātāju, atlikušas olas dzeltenu un vēl vienu olu, cepamo pulveri, rīsu miltus un vaniļu.
- Visu kārtīgi samaisa, es izmantoju rikas blenderi.
- Sakulto masu ielej formā, kur jau ir izklāta pamatne.
- Kūku liec cepeškrāsnī: 45 minūtes 160 grādos un pēc tam 30 minūtes 220 grādos.
- Noteikti kopā ar kūku cepeškrāsnī jāieliek trauks ar ūdeni, lai kūka neizkalst.
- Kamēr kūka cepas – pannā liek ogas, 3 ēd.k. saldinātāju un kartupeļu cieti.
- Uz lēnas uguns visu maisa, līdz veidojas biezam ķīselim līdzīga masa. Liek atdzesēties.
- Kad kūka gatava, to arī atdzesē un tad pārklāj ar ogu maisījumu.
Recepte un foto: SMALKAIS MUSLIS
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!