SLAIDĀ SIERA KŪKA

SLAIDĀ SIERA KŪKA Foto: SLAIDĀ SIERA KŪKA

Sastāvdaļas

  1. 180 g klasiskais vai light krēmsiers
  2. 6 ēd.k. turku bezpiedevu jogurts
  3. 2 ēd.k. rīsu milti
  4. 2 olas
  5. 6 ēd.k. ogu Smalkais muslis (auzu milti)
  6. 2 ēd.k. agaves sīrups
  7. 1 tēj.k. cepamais pulveris
  8. 10 ēd.k. saldinātājs
  9. vaniļa
  10. 200 g saldētas vai svaigas avenes
  11. 1 ēd.k. kartupeļu ciete

Pagatavošana

  1. Bļodā liek Smalko musli, agaves sīrupu un 1 olas baltumu.
  2. Visu samaisa viendabīgā masā.
  3. Masu izklāj cepamformā (izmantoju 15cm diametra formu).
  4. Citā bļodā liek krēmsieru, jogurtu, 7 ēd.k. saldinātāju, atlikušas olas dzeltenu un vēl vienu olu, cepamo pulveri, rīsu miltus un vaniļu.
  5. Visu kārtīgi samaisa, es izmantoju rikas blenderi.
  6. Sakulto masu ielej formā, kur jau ir izklāta pamatne.
  7. Kūku liec cepeškrāsnī: 45 minūtes 160 grādos un pēc tam 30 minūtes 220 grādos.
  8. Noteikti kopā ar kūku cepeškrāsnī jāieliek trauks ar ūdeni, lai kūka neizkalst.
  9. Kamēr kūka cepas – pannā liek ogas, 3 ēd.k. saldinātāju un kartupeļu cieti.
  10. Uz lēnas uguns visu maisa, līdz veidojas biezam ķīselim līdzīga masa. Liek atdzesēties.
  11. Kad kūka gatava, to arī atdzesē un tad pārklāj ar ogu maisījumu.

Recepte un foto: SMALKAIS MUSLIS

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes