Skumbrija šampinjonu mērcē

Skumbrija šampinjonu mērcē Foto: Skumbrija šampinjonu mērcē

Sastāvdaļas

  • 2 skumbrijas
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 - 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1 - 2 ēdamkarotes sarīvēta siera
  • 1 liķiera glāzīte baltvīna
  • 1 - 2 ēdamkarotes saldā krējuma
  • sāls
  • pipari
  • citronu sula
  • 1 olas dzeltenums
  • 150 g šampinjonu

Pagatavošana

  1. Skumbrijas notīra, uzber sāli, aprasina ar citronu sulu.
  2. Uz cepešpannas izkausē sviestu un apcep tajā zivis no abām pusēm.
  3. Pēc tam apceptās zivis
  4. ieliek iepriekš sasildīta traukā un noliek silta vieta.
  5. Taukiem, kas palikusi pēc zivs cepšanas, pieber miltus, pielej mazliet ūdens un pagatavo mērci; pieber sāli, piparus, pielej citronu sulu, iecilā olas dzeltenumu un visu labi izmaisa.
  6. Zivis pārlej ar šo mērci un pasniedz ar sviestā sautētiem šampinjoniem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes