Sastāvdaļas
- 2 skumbrijas
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 - 2 ēdamkarotes sviesta
- 1 - 2 ēdamkarotes sarīvēta siera
- 1 liķiera glāzīte baltvīna
- 1 - 2 ēdamkarotes saldā krējuma
- sāls
- pipari
- citronu sula
- 1 olas dzeltenums
- 150 g šampinjonu
Pagatavošana
- Skumbrijas notīra, uzber sāli, aprasina ar citronu sulu.
- Uz cepešpannas izkausē sviestu un apcep tajā zivis no abām pusēm.
- Pēc tam apceptās zivis
- ieliek iepriekš sasildīta traukā un noliek silta vieta.
- Taukiem, kas palikusi pēc zivs cepšanas, pieber miltus, pielej mazliet ūdens un pagatavo mērci; pieber sāli, piparus, pielej citronu sulu, iecilā olas dzeltenumu un visu labi izmaisa.
- Zivis pārlej ar šo mērci un pasniedz ar sviestā sautētiem šampinjoniem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!