Sastāvdaļas
Mīklai:
- 0,25 glāzes piena
- 0,3 glāzes verdoša ūdens
- 1 tējkarote sausā rauga
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 1,5-2 glāzes miltu
Mērcei:
- 3-4 ēdamkarotes tomātu biezeņa
- 2-3 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 tējkarote kaltēta oregano
Pildījumam:
- 3 plānas šķiņķa šķēlītes
- 1/2 tomāta
- 200 g rīvēta Mocarellas siera
- paprika un olīvas pēc izvēles un garšas
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - pienu samaisa ar verdošu ūdeni.
- Dziļā bļodā izsijā miltus(1 glāzi), pieber sāli, raugu - samaisa.
- Pielej piena maisījumu, olīveļļu - samīca mīklu.
- Pakāpeniski pievieno atlikušos miltus - turpina mīcīt mīklu.
- Mīklu mīca tik ilgi, kamēr tā kļūst elastīga.
- Mīklai uzklāj drānu un atstāj uz 40-60 minūtēm.
- Mērcei - visas sastāvdaļas samaisa.
- Mīklu plāni izrullē, liek ietaukotā veidnē - uz mīklas uzklāj pagatavoto mērci, liek šķiņķi un tomātu šķēlītes.
- Cep 175°C temperatūrā, 15 minūtes - uzkaisa Mocarellas sieru, turpina cept 10 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!