Šķiņķa pica ar tomātiem un Mocarellas sieru

Šķiņķa pica ar tomātiem un Mocarellas sieru Foto: Šķiņķa pica ar tomātiem un Mocarellas sieru

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 0,25 glāzes piena
  • 0,3 glāzes verdoša ūdens
  • 1 tējkarote sausā rauga
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1,5-2 glāzes miltu
Mērcei:
  • 3-4 ēdamkarotes tomātu biezeņa
  • 2-3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote kaltēta oregano
Pildījumam:
  • 3 plānas šķiņķa šķēlītes
  • 1/2 tomāta
  • 200 g rīvēta Mocarellas siera
  • paprika un olīvas pēc izvēles un garšas

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - pienu samaisa ar verdošu ūdeni.
  2. Dziļā bļodā izsijā miltus(1 glāzi), pieber sāli, raugu - samaisa.
  3. Pielej piena maisījumu, olīveļļu - samīca mīklu.
  4. Pakāpeniski pievieno atlikušos miltus - turpina mīcīt mīklu.
  5. Mīklu mīca tik ilgi, kamēr tā kļūst elastīga.
  6. Mīklai uzklāj drānu un atstāj uz 40-60 minūtēm.
  7. Mērcei - visas sastāvdaļas samaisa.
  8. Mīklu plāni izrullē, liek ietaukotā veidnē - uz mīklas uzklāj pagatavoto mērci, liek šķiņķi un tomātu šķēlītes.
  9. Cep 175°C temperatūrā, 15 minūtes - uzkaisa Mocarellas sieru, turpina cept 10 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes