Šķelto zirņu zupa ar bekona strēmelītēm un mārrutkiem

Šķelto zirņu zupa ar bekona strēmelītēm un mārrutkiem Foto: Šķelto zirņu zupa

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 600 g šķelto zirņu
  • 300 g bekona šķēļu
  • 200 g saldā krējuma
  • 2 burkāni
  • 2 sīpoli
  • 1 maza sakņu selerija
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 3 tējkarotes gatavu mārrutku
  • 2 majorāna zariņu
  • 2 pētersīļu zariņu
  • ūdens vai buljons
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Zirņu aplej ar verdošu ūdeni, lai briest.
  2. Nomizo kartupeļus, burkānus, seleriju un sīpolus.
  3. Kartupeļus sagriež mazos gabaliņos, seleriju un burkānus - vel mazākos. bet sīpolus sakapā.
  4. Katlā sakasē eļļu, apcep sīpolus un pieber zirņus. Pielej 1 l ūdens vai buljona, pievieno majorāna un pētersīļu zariņus. Vāra aptuveni 30 minūtes.
  5. pievieno burkānus, selerijas un kartupeļus, sāli un piparus un turpina vārīt vēl aptuveni 20 minūtes.
  6. Pielej vel tik daudz ūdens, cik biezu vai šķidru zupu vēlas.
  7. Bekona šķēles sagriež strēmelītēs un nedaudz apcep.
  8. Krējumu viegli saputo un iemaisa mārrutkus.
  9. Zupu pasniedz ar mārrutku krējumu un bekona strēmelītēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes