Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 600 g šķelto zirņu
- 300 g bekona šķēļu
- 200 g saldā krējuma
- 2 burkāni
- 2 sīpoli
- 1 maza sakņu selerija
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 3 tējkarotes gatavu mārrutku
- 2 majorāna zariņu
- 2 pētersīļu zariņu
- ūdens vai buljons
- malti melnie pipari pēc garšas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Zirņu aplej ar verdošu ūdeni, lai briest.
- Nomizo kartupeļus, burkānus, seleriju un sīpolus.
- Kartupeļus sagriež mazos gabaliņos, seleriju un burkānus - vel mazākos. bet sīpolus sakapā.
- Katlā sakasē eļļu, apcep sīpolus un pieber zirņus. Pielej 1 l ūdens vai buljona, pievieno majorāna un pētersīļu zariņus. Vāra aptuveni 30 minūtes.
- pievieno burkānus, selerijas un kartupeļus, sāli un piparus un turpina vārīt vēl aptuveni 20 minūtes.
- Pielej vel tik daudz ūdens, cik biezu vai šķidru zupu vēlas.
- Bekona šķēles sagriež strēmelītēs un nedaudz apcep.
- Krējumu viegli saputo un iemaisa mārrutkus.
- Zupu pasniedz ar mārrutku krējumu un bekona strēmelītēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!